Zabpalacsinta
2015.01.21 11:43
Kedvencem a zabpalacsinta! :)
Én sokkal jobban szeretem a palacsinta ezen változatát, mint a rendeset. Szoktam sósan is csinálni, akkor sajttal töltöm.
Recept:
100 g zabpelyhet, 2 db tojást , 1 dl tejet és 1,5 dl vizet (cukor / édesítőszer izlés szerint) picit turmixoljunk össze (így a zabpehely is apróbb szemű lesz). Picit hagyjuk állni, hogy a zabpehely magába szívja a folyadékot (ha egy napot hagyjuk állni a tésztát, akkor lesz a legjobb). Serpenyőben egy pici olajon süssük meg. :)
A képen látható gesztenye masszával és házi almalekvárral van töltve, de ha spórolni akarunk a kalóriákkal reszelt almát is tehetünk bele, sőt akármit, amit megkívánunk! :)
Remélem mindenkinek sikerül elkészíteni! :)