Alkosd meg te is a saját müzlidet!

2015.02.02 20:05


Alapvetően szeretem a natúr müzlit, de sokszor van, hogy elcsábulok a ropogós müzli után, ami valljuk be
ízletesebb. Ezekkel a müzlikkel az a baj, hogy sok olyan dolog van benne ami nem éppen egészséges, nem is beszélve a rengeteg cukorról. Illetve egy újabb probléma, hogy könnyen lehet, hogy van olyan összetevő , amit éppen nem kedvelünk.

Egyszerű és az ízlésünknek megfelelő összetevőkből és egy kis nádcukor segítségével mi is készíthetünk isteni finom ropogós müzlit, amit akár joghurttal, akár tejjel, vagy egyszerűen önmagában is rágcsálhatunk.

A képen látható müzli a következőket tartalmazza: apró szemű zabpehely, kókusz, lenmag, szezámmag, fahéj, mazsola, mogyoró, mandula, étcsoki, nádcukor, de sok más magot és aszalt gyümölcsöt is használhatunk, ezeket célszerű kicsit apróbbra vágni.

Pontos mennyiségeket nem tudok mondani, mert mindig csak ránézésre öntöm a dolgokat, de nyilván a zabpehely képezi a müzli alapját, így abból kell a legtöbb, a cukorból nem kell sok én kb. 30 dkg zabpehelyhez 3 evőkanállal szoktam adni. A többi hozzávaló mennyisége az ízlésünkön múlik. Az összes hozzávalót ( kivéve a csokit) egy száraz serpenyőbe teszem és elkezdem pirítani (kb. 5-7 perc), ha a cukor megolvadt akkor már készen is vagyunk. Végig nagyon résen kell lenni, mert hamar odakap, ajánlatos egyszerre kis mennyiséget pirítani.
Amikor kihűlt, akkor adjuk hozzá az apró kockára vágott étcsokoládét is.

Már amikor készül remek illata van! Ha többet csinálunk, akkor egy zárható dobozban sokáig eláll.

Én nagyon szeretem, mert könnyen és gyorsan elkészíthető egyszerű összetevőkből és sokkal gazdaságosabb mint a boltban kapható.

Remélem nektek is ízleni fog!